Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning energiezuinig of -onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Daarbij hoef je aan een woning met een goed energielabel ook minder te investeren in verduurzaming.
Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd. Het energielabel is een document (.pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven.
Op het energielabel vind je veel informatie over de verbetermogelijkheden. Je ziet er bijvoorbeeld waar de isolatie van jouw woning nog niet goed genoeg is, en of de installaties voor verwarming, warm water en koeling energiezuinig genoeg zijn. Ook zie je wat het aandeel hernieuwbare energie is.
Tarieven (Energielabel + Verplicht bezoek)
Appartement
Appartementen vanaf:
260,- inclusief BTW


Rijwoning
Tussenwoning vanaf:
280,- inclusief BTW

Hoekwoning
Hoekwoning, twee onder een kap vanaf:
290,- inclusief BTW

Vrijstaand
Vrijstaande woning vanaf:
305,- inclusief BTW
​​​​​​​


Hoe betaal ik verduurzamingsmaatregelen?
Je kunt de kosten van energiebesparende maatregelen meteen meefinancieren in de hypotheek. Daar is extra ruimte voor in de hypotheek. Ook kun je energiebesparende maatregelen financieren met een lening uit het Energiebespaarfonds. En er is subsidie beschikbaar voor veel verduurzamingsmaatregelen, zoals isolatie of een (hybride) warmtepomp. 
Back to Top